fbpx

Sankt Hans Aften på Restaurant JA

Onsdag den 23. juni 2021 kl. 18.00

Sankt Hans er en fest for midsommeren. Den 24. juni er Sankt Hans dag, og det er aftenen før, altså den 23., der fejres som Sankt Hans aften.

Dagen har, ifølge Nationalmuseet, været fejret i Norden gennem mange århundreder, og er bl.a. beskrevet af Olaus Magnus, der skrev en krønike om de nordiske folks historie i 1555. Han fortæller, hvordan alle “uden skelen til køn eller alder” samles på torve eller marker for at brænde bål, danse og synge skæmteviser.

Kirken var kritisk overfor denne form for Sankt Hans-fest. Præsten Niels Hemmingsen som levede i 1500-tallet skrev, at aftenen blev fejret med “dans og nattedrik, gadelams krans, ild at optænde at huje, skrige og drikke den hele nat over.” Senere, i 1744, lovgav et landemode mod Sankt Hansblus, bl.a. for man ikke skulle spøge med ild “… som er én af Guds hårdeste plager”.

Senere, i 1770, blev selve Sankt Hans dag afskaffet som helligdag. Alligevel fortsatte folk med at fejre aftenen på forskellig måde, helt frem til i dag.

Chef Jensbye sammensætter en speciel fem retters menu, baseret på aktuelle danske, friske og gerne lokale råvarer – mens Emil har været en tur i vinkælderen og fundet fremragende druer, der kan nydes til middagen – både en enkelt glas – eller hele flasker. 

Fem retter kun 500 kroner per person, excl. drikkevarer. 

Begrænset antal pladser. Tilmelding er bindende.

Vi følger myndighedernes krav, gældende på arrangementsdagen omkring håndtering af Covid-19. Såfremt vi er tvangslukkede, eller underlagt krav fra myndighederne, der gør at arrangementet ikke kan gennemføres på fornuftig vis, aflyses dette.

Vælg “Onsdag den 23. juni 2021 kl. 18.00” Under “Almindelig booking”

Kontakt os

Scroll til toppen

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.